Praktijkondersteuners Huisarts (POH-S en POH-GGZ)

In onze praktijk zijn de volgende praktijkondersteuners werkzaam

    • Linda Maas (POH-S). Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.
    • Heleen van der Vlugt ( POH-GGZ )
    • Susanne van der Aa (POH-GGZ)

Een praktijkondersteuner somatiek ( POH-S ) ondersteunt de huisarts in de zorg voor patiënten met een chronische lichamelijke aandoening. Zij is gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, longziekten en zij begeleidt mensen bij het stoppen met roken. Het begeleiden van patiënten op afstand biedt zowel u als patiënt maar ook de huisarts voordelen. Ook maken wij gebruik van telemonitoring. Dit houdt in dat u van de huisarts of poh-s meetapparatuur mee naar huis krijgt. Hier valt te denken aan een bloeddrukmeter of een glucosemeter. Deze metingen die u thuis doet kunnen gedeeld worden met 1 van onze zorgmedewerkers. Daar waar nodig zal de huisarts of poh-s dit inzetten.

Een praktijkondersteuner GGZ ( POH-GGZ ) is er voor kortdurende en langdurende psychische klachten. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om depressies, angsten of verwerkingsproblemen na traumatische gebeurtenissen. De POH-GGZ is een gediplomeerd psycholoog.

U kunt bij de praktijkondersteuners een afspraak maken na overleg met de huisarts.


Diabetes verpleegkundige

  • Bianca Kielman

Bianca begeleidt de patiënten met diabetes die ingesteld moeten worden op insuline. Bianca is één keer per kwartaal een dagdeel aanwezig. U kunt een afspraak maken via de assistente.

Toegankelijkheid gereedschappen

U kunt de Toegankelijkheidstool links in het scherm gebruiken om de site voor uzelf toegankelijker te maken door bijvoorbeeld teksten te vergroten of verkleinen, het contrast tussen de achtergondkleur en de tekstkleur groter te maken of het lettertype te wijzigen.

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner Ga naar de inhoud