Praktijkondersteuners Huisarts (POH-S en POH-GGZ)

 

In onze praktijk zijn de volgende praktijkondersteuners werkzaam

    • Linda Maas (POH-S). Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.
    • Marian en Heleen van der Vlugt ( POH-GGZ )
    • Susanne van der Aa (POH-GGZ)

Een praktijkondersteuner somatiek ( POH-S ) ondersteunt de huisarts in de zorg voor patiënten met een chronische lichamelijke aandoening. Zij is gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met diabetes mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, longziekten en zij begeleidt mensen bij het stoppen met roken. Het begeleiden van patiënten op afstand biedt zowel u als patiënt maar ook de huisarts voordelen. Ook maken wij gebruik van telemonitoring. Dit houdt in dat u van de huisarts of poh-s meetapparatuur mee naar huis krijgt. Hier valt te denken aan een bloeddrukmeter of een glucosemeter. Deze metingen die u thuis doet kunnen gedeeld worden met 1 van onze zorgmedewerkers. Daar waar nodig zal de huisarts of poh-s dit inzetten.

Een praktijkondersteuner GGZ ( POH-GGZ ) is er voor kortdurende en langdurende psychische klachten. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om depressies, angsten of verwerkingsproblemen na traumatische gebeurtenissen. De POH-GGZ is een gediplomeerd psycholoog.

U kunt bij de praktijkondersteuners een afspraak maken na overleg met de huisarts.

Diabetes verpleegkundige

  • Bianca Kielman

Bianca begeleidt de patiënten met diabetes die ingesteld moeten worden op insuline. Bianca is één keer per kwartaal een dagdeel aanwezig. U kunt een afspraak maken via de assistente.

 

Contact

Praktijk Hogenbosch

Pandgang 2

5057 EA Berkel-Enschot

Tel. 013 533 1320